Tøjdesign – også en kunstretning

  • sofus 

Går du med en tøjdesigner i maven? Så deler du ambition med masser af mennesker, der drømmer om at designe deres eget tøj og udvikle sig så godt, at de også kan starte en produktion og sælge deres tøj i nogle af de mange kæder, der findes rundt i verden.

Design af kvinder

Gennem tiderne er der mange kvinder, der er slået igennem som navne, vi husker, og verden er heldigvis også rig på upcoming start-ups, som vi sikkert vil se som stjerner på modehimlen i mange år endnu. Blandt dem er Grace Wales Bonner, der mest erkendt for sit herretøj. Hun designer dog også kvindetøj – og i virkeligheden eksisterer forskellen på kønnene slet ikke for den britiske designer. Hendes tøj er feminint i sit udtryk, og også mænd optræder i kjoler på catwalken.

Er du ikke selv nået helt til at turde bevæge dig ud på gader og stræder – eller til den store nytårsfest – i tøj, som du selv har designet, så er der heldigvis mange muligheder for at købe flot designertøj på internettet. Gå på opdagelse og find for eksempel flotte nederdele, som du kan kombinere med mange forskellige slags jakker, bluser og overdele.

Inspiration til dit design

Ligesom det at være kunstmaler er det at designe tøj ikke blot et spørgsmål om den rette inspiration – det er i høj grad også et spørgsmål om transpiration og om hardcore teknik. Man skal kunne svinge nål og tråd og selv skabe noget ud af et stykke stof – det er ikke nok at kunne tegne snitmønstre.

Vil du hente inspiration til dit eget design, er der ud over udenlandske designere også en masse danske, kvindelige designere at sende en venlig tanke til. Se for eksempel på Kathrine Agger, som med sit brand AF Agger er blevet kendt for meget komfortabelt tøj, som er lækkert og behageligt at have på. Skal det være den retning, du bevæger dig i? Eller vil du hellere bevæge dig over i en mere sporty stil, som den Pernille Andersen står for med sit brand Just Female? Hun kiggede på USA og blev fascineret af de unge kvinder i smart, sporty streettøj, der også kan bruges på kontoret, på universitet og i mange andre situationer.

Design af tøj ligger et sted mellem håndværk og kunst, og jo mere du arbejder med dit udtryk, des mere unikt og kunstnerisk bliver dit udtryk. Vi ønsker dig held og lykke på din vej ud i den spændende verden af smukt tøjdesign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *