Kunst i virksomheden med et virksomhedslån

Kunst er en vigtig del af hverdagen for mange mennesker. De har billeder på væggen, keramisk kunst i haven, musikkunst på pladereolen og gode bøger i bogreolen. Og ferier og weekender går måske med at besøge gallerier og kunstmuser, så sanserne kan blive stimuleret og man kan blive opdateret på de nyeste trends inden for kunst og kultur.

Men hvad på arbejdspladsen? Ja, her kan kunst også fylde rigtig meget, og heldigvis har mange arbejdsgivere opdaget, at kunst på arbejdspladsen ikke blot handler om at have en tegning udført af chefens yngste på opslagstavlen, men at det kan handle om, at medarbejderne får nogle kvalificerede oplevelser med kunst og maleri i dagligdagen på jobbet.

Nogle virksomheder prioriterer kunsten så højt, at de tager et virksomhedslån hos Qred for at kunne købe kunst til arbejdspladsen, hvad enten det er malerier, kunstplakater eller skulpturer.

Kunsten udvikler mennesket

Kunst er en vigtig del af de elementer, der for alvor udvikler mennesker. Det ved mange, og derfor kom kulturminister Joy Mogensen i modvind, da hun under coronakrisen i foråret 2020 udtalte, at hun syntes, at det var upassende, hvis der skulle bruges midler på kultur, når der var en pandemi under opsejling. Både folk i kulturlivet, kunstnere og gallerister, museumsfolk og mange andre gik til modangreb og pegede på, at kunsten netop i en krisetid har en ekstra vigtig funktion som noget af det, der kan samle folk og give håb og trøst.

I praksis har det vist sig ved, at der blandt andet opstod fællessang fra altaner og andet – og ikke mindst ‘fællessang på afstand’ via tv og radio. Folk så virkelig kulturen som noget, der kunne bringe værdi ind i deres hverdag, der nu pludselig så helt anderledes ud.

Dette ved den kloge chef naturligvis også. På den gode arbejdsplads vil der ofte være plads til kunst og kultur. Det kan, hvis budgettet ikke er kæmpestort, være i form af flotte plakater eller litografier, og dem kan der findes mange rigtige gode af på markedet. Er pengene større, er der måske mulighed for at investere i unika inden for forskellige område af kunsten – hvad enten det er indenfor malerier, keramik, skulptur eller installationer, hvor kunstnerne blander de forskellige udtryksformer.

Levende kunst

Nogle steder dyrker virksomhederne også den levende kunst. Det kan være i form af forfatterforedrag, musikperformere eller skuespillere, som inviteres ind på virksomhederne og viser deres kunst frem. Det vil nok være de større virksomheder, som er i stand til at give medarbejdernes kunstneriske oplevelser på denne måde, men det er for disse virksomheder en vigtig del af deres image.

Ofte vil adgang til kunst og kultur på arbejdspladsen være et vigtigt parameter, når folk søger arbejde. Ikke mindst unge mennesker vil have mere end bare en månedsløn, når går på arbejde – de vil have et meningsfyldt arbejde, et givende arbejdsmiljø og oplevelser, der rækker ud over de basale funktioner i de enkelte job på arbejdspladsen. Og her kan kunsten komme ind som noget af det, der for alvor kan profilere en virksomhed i forhold til andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *