Keramik er også kunst

Kunst er mange ting, og keramik er en ganske speciel kunstart, som er blevet mere og mere moderne. Der er udvalgte steder i Danmark, hvor det er særligt populært at dyrke denne form for kunst og at blive selvstændig inden for det. Øen Samsø er et af disse steder, og her lever 7 eller 8 selvstændige af keramik. Den dag i dag er keramik på alles læber, og hvis man gerne vil kaste sig ud i det, skal man også sørge for at have nogle gode sko, da man ikke sidder ned hele tiden. Det kan man få med et par Tamaris sko – de er nemlig rigtig gode at have på, og de lever op til godt fodtøj. Det er skønt at give sig i kast med keramik, og der er mange kurser derude, som man kan komme på, hvis man ikke har prøvet det før. Det kan nemlig være ganske svært, hvis man slet ikke har prøvet det tidligere, og man skal kaste sig ud i at bruge sine hænder på alle tænkelige måder. Hvis man er lidt genert, kan det være godt at få hjælp fra en, der er rigtig dygtig. Det er også vigtigt, at man ikke tænker for meget over tingene, når man arbejder med keramik, for jo mere, man slipper tankerne, jo bedre bliver resultaterne også. Det er værd at tage med.

Skab den bedste kunst med unik keramik

Når først man lige har lært metoden, bliver det ikke svært at komme i gang og at fortsætte med at være dygtig til keramik. Man kan lave hvad som helst i keramik, og hvis man mangler inspiration, kan man enten kigge på nettet eller tage rundt i de mange butikker, der er derude, som sælger keramik. Hvis man er i Jylland, kan det også være rigtig godt at tage et smut forbi Godsbanen, for her kan man selv lave keramik, og man kan også se, hvad andre har lavet. Det er dog også værd at vide, at man kan komme på kursus alle tænkelige steder i landet, og der er selvfølgelig også rigtig mange muligheder i København for det menneske, der brænder for keramik.

Hvis man gerne vil være kunstner og samtidig have mulighed for at leve af det som selvstændig, så kan man lige så godt interessere sig for keramik og de muligheder, der er her. Der er nemlig uendelig muligheder, og det er en kunstart, der virkelig kan bruges til noget. Uanset om man er til kopper, tallerkener, krus eller brugskunst, så er det muligt at skabe det, man vil, og man kan selv give keramikken præcis de farver, som man godt kan lide. Så bliver det altså bare ikke bedre end med keramik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *