Ikke al kunst behøver være dyrt

Der findes rigtig meget god kunst derude, som koster en formue at erhverve. Du kan slippe langt billigere, hvis du kigger dig for og eventuelt overvejer anderledes materialer, for kunst behøver ikke være på lærred. Det kan også være på metal, papir eller i keramik. Du kan endda overveje brugskunst.

Den tomme væg

Du kender det måske allerede. Den der tomme væg, som bare skriger på at få noget nyt op at hænge på sig. Måske har du tidligere haft et billede hængende, som du er gået hen og er blevet lidt træt af. I stedet kan du overveje en poster eller plakat, som du kan ramme ind for at skabe et anderledes udtryk, end der var på dit børne- eller ungdomsværelse.

Hvis du for eksempel tager et kig hos Desenio, kan du både købe plakater og rammer, men du har også mulighed for at opsøge inspiration til den billedvæg, der matcher din sofa allerbedst. Du kan endda købe hele billedvæggen, så du blot skal hænge den op, så du dermed er med på den højeste mode inden for indretningen af boligen og det at skabe stemning i de svære rum, hvor stuealteret (tv’et) som regel tager al opmærksomheden.

Bestseller – ikke kun bøger

Derudover har de hos Desenio en liste over deres bestseller-produkter. Det giver dig mulighed for nemt og hurtigt at få et overblik over de tendenser, der findes i forhold til væghængt kunst netop nu. For eksempel er monstera-planten stadig yderst aktuel og i stedet for at få en stor stueplante, som fylder det meste af dit gulv, kan du hænge den op på væggen, hvis det er plakatmotivet, du vælger.

En anden tendens, der er tilbage i boligindretningen, er de mere abstrakte figurer, hvor særligt kvindekroppen ofte bliver opridset af en simpel streg. Det minder lidt om blindtegningerne, som vi alle foretog os, da vi gik i folkeskole. De er bare langt mere professionelle.

Derudover kan du selvfølgelig finde de klassiske landskabs- og stemningsskabende plakater, som du kan hænge op for at give dit rum – uanset om det er køkken, stue, bad eller soveværelse – en særlig stemning.

Vælg kunst efter din smag

Når du skal vælge kunst, er det dog vigtigt at vælge efter din mavefornemmelse, og hvad du synes er pænt. Du skal hele tiden have resten af rummet i baghovedet, for hvis du vælger kunst, der ikke passer ind i din indretning, kan det nemt se fjollet ud.

Det er altså vigtigt, at du er lidt mere ligeglad med, hvad alle andre tænker, når du vælger, hvad du vil have op på dine vægge. Der er stor sandsynlighed for, at de vil synes om det uanset, hvis blot det passer ind, så udnyt muligheden for at følge dine ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *