Gå på opdagelse i dine reoler

  • sofus 

Har du bøger stående, så har du sikkert også nogle, som du sjældent læser i eller måske kun har læst en enkelt gang. Derfor kan det nogle gange være sjovt at gå på opdagelse i sine egne bogreoler og se, hvad der dukker pp. Måske havde du helt glemt, at du havde den der bog af Tom Kristensen stående – og hvordan er det nu lige, den er?

Da vi selv gik på opdagelse i vore reoler, dukkede en gammel bog af journalisten og forfatteren Hakon Mielche op. “Ovre i Staterne” hedder den, og den udkom i 1938. Den skildrer Hakon Mielches store rejse til USA i 1930′erne og er et fantastisk gensyn med et USA; som mange sikkert længes tilbage til i dag, men som er tabt for evigt: Landet, hvor alle har en chance, og hvor en voksende middelstand gør livet beundringsværdigt for de europæere, der på det tidspunkt har følt sig ladt lidt i stikken af tidernes ugunst.

Hakon Mielche har selv illustreret nogen med sjove og fine tegninger. Bogen er oprindeligt skrevet som 60 helsides artikler til Jyllands-Posten, der er i 1938 sendte forfatteren over Atlanten for at genopdage staterne. Bogen kan varmt anbefales. Måske kan den fås antikvarisk, ellers kan den lånes på biblioteket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *