Dahlman katalog 1970

 

 

KATALOG FRA SADELMAGER BRØDRENE F. & L. DAHLMAN´S EFT. FORTUNSTRÆDE 5, KØBENHAVN K.       1970.

UDFØRT AF MIG SELV, SADELMAGER FRANK HENDRIKSEN.

DET VAR ET STORT ARBEJDE. MANGE BILLEDER FOTOGRAFEREDE JEG SELV, BILLEDET BLEV OPMALET MED DÆKHVIDT, SÅ MAN IKKE SÅ BAGGRUNDEN, MEN KUN SELVE VAREN, SÅ BLET VAREN TEGNET OP MED TYND TUDS I KANTEN.

AL SKRIFT BLEV HÅNDSKREVET MED EN ARKITEKT TUDSPEN OG EN SKRIFTSKABELON.

SELVE TRYKKET FOREGIK MED EN HÅNDDREVET REX ROTARY DUPLIKATOR. FORINDEN VAR DER UDFØRT EN ELEKTRONISK STENSIL, SOM BLEV SAT IND I DUPLIKATOREN, HVOREFTER TRYKFARVEN LØB IGENNEM STENSILDEN, OG FARVEDE PAPIRET. OM DAGEN HAVDE VI TRAVLT PÅ VÆRKSTEDET, SÅ KATALOGET BLEV FREMSTILLET I FRITIDEN. DER GIK ET HALVT ÅR FØR KATALOGET VAR FÆRDIGT.

MARKEDET FOR RIDEUDSTYR VAR HELT ANDERLEDES DENGANG. DER VAR CA. 5-6 SADELMAGERFIRMAER OG 5 RIDEUDSTYRS OG SPORTSFORRETNINGER DER SOLGTE RIDEUDSDTYR I DANMARK. DER BLEV PRODUCERET MANGE DANSKE VARER. MEN DER BEGYNDTE AT KOMME FLERE UDENLANDSKE VARER IND PÅ MARKEDET FRA TYSKLAND, ENGLAND (OG IKKE MINDST ØSTEUROPA SOM SOLGTE VARER MED STATSSUPSIDIER), SÅ DE DANSKE SADELMAGERE BLEV UDSAT FOR EN UNFAIR KONKURENCE FRA ISÆR ØSTTYSKLAND, SOM DOMPEDE DERES PRISER. DET VAR KUN SADELMAGERE MED EN MEGET HØJ KVALITET DER OVERLEVEDE KONKURENCEN MED DE BILLIGE VARER FRA ØSTEUROPA.

I DAG ER DER NOK 300-400 FORRETNINGER DER SÆLGER RIDEUDSTYR, DER HOVEDSAGENTLIG ER PRODUCERET I DET FJERNE ØSTEN, KINA, KOREA, PAKISTAN OG INDIEN. SÅ DET EUROPÆISKE HÅNDVÆRK BLIVER GODT UDTYNDET.

DE FLESTE SADLER BLEV FRA CA. 1970 FREMSTILLET MED SKINDPUDER NED IMOD HESTEN, FØR DENNE TID VAR DET ALMINDELIGT MED MED LÆRRED ELLER ULDPUDER.

_______________________________________________________________________

KATALOG FRA BRØDRENE F. & L. DAHLMAN´S EFT. 1980.